Модерно оборудване

  • Лазерната технология Waterlase на фирмата Biolase Technology е революционен дентален инструмент, който използва комбинация от лазерна енергия и вода, за да осигури извършването на много дентални процедури, без загряване, без натиск, без вибрация, без скалпели, без анестезия. Одобрен от американската хранителна и лекарственна администрация за употреба на много клинични процедури.Оформяне на кавитети до подготовка на зъба за фасети и корони, за зъбни канали, лигавица, кост и дори поставяне на импланти. Проучванията и опитът доказват, че Waterlase денталната медицина е по-малко травматична от конвенциалните пилители и скалпели.Комбинацията от лазерна енергия и вода Hidrofotonics, осигурява бързо и точно рязане, което е прецизно не травмиращо тъканите и е безболезнено. Това предпазва здравите тъкани на зъба около кариеса или болната лигавица не случайно се нарича минимално инвазивна дентална медицина.Идеята е да се излекува или да се изреже заразената част на зъба, лигавица или кост, без да се увреди съседна здрава тъкан.

 

  • СО2 лазерът използва инфрачервения спектър на светлината, който се поглъща много добре от водата, основен компонент на меките тъкани.Поради това свое качество се използва за прецизно рязане и изпаряване на меки тъкани в денталната хирургия и парадонтология, осигърявайки безкръвни и безболезнени процедури.

 

  • Най-мощния и ефикасен ER: YAG лазер е изключително ефективен при лечение на кариеси, дефекти на твърди зъбни тъкани, обработка на кост, корекции на венечни джобове, лечение на заболяванията на пародонта.